Onze winkel

Over ons

Welkom bij Schoenen Plenty, uw schoenenspeciaalzaak in het handelscentrum van Leuven.

 

In augustus 1980 werd de schoenwinkel ‘Albert’ overgenomen door Guido en Nelly.  Zij behielden het uitzicht van de winkel maar het interieur werd volledig vernieuwd en de eerste inkopen werden gedaan bij een 20-tal verschillende merken.Schoenen Plenty anno 1985


Op 14 februari 1981 opende dan de nieuwe winkel onder de naam ‘Plenty’ met schoenen voor  dames, heren en kinderen . 4 Jaar later werd het 2e stuk van het pand, dat voorheen een kledingwinkel was, ook verbouwd naar een 2e schoenwinkel onder de zelfde naam, maar met een jongere look. Dit tweede pand werd gebruikt voor de kinder- en jeugdschoenen, en zo kon de dames- en herencollectie in het andere deel worden uitgebreid.

In 1989 kwam de eerste grote verbouwing. De achterliggende magazijnen en garageboxen werden afgebroken en er kwam een gloednieuw groot magazijn in de plaats. 6 Maanden erna waren de 2 winkels aan de beurt samen met de bureau’s . De 2 afzonderlijke winkels werden nu omgevormd naar 1 grote winkelruimte. Dankzij de ruimtewinst in het nieuwe magazijn kon de collectie schoenen enorm uitgebreid worden en werd deze ook aangevuld met een selectie bijpassende handtassen en rugzakken. Het nieuwe concept sloeg aan en op korte tijd werden er 4 extra personeelsleden bij aangetrokken.
Na enkele kleine opfrissingswerken volgde in 2001 een tweede verbouwing en werd de winkel in een volledig nieuw jasje gestoken.
In 2005 kwam ook Nico, de zoon van Guido en Nelly, in de zaak werken. Om 3 jaar later samen met zijn vrouw Ilse de zaak van zijn ouders over te nemen.
In 2011 verbouwden zij de winkel (voorlopig) voor de laatste keer tot de winkel zoals we hem nu kennen. Een winkel met zeer ruime keuze naar ieders smaak en budget. De meeste schoenen staan uitgestald in de winkel zodat je ze rustig kan bekijken, aanvoelen en passen.

Schoenen Plenty Leuven voorgevel
Aangezien we op de huidige locatie niet meer kunnen uitbreiden werd in 2016 beslist om te stoppen met de verkoop van de kinderschoenen. Op deze manier kon de collectie dames- en herenschoenen nog verder uitgebreid worden.
Door het bezoeken van verschillende nationale en internationale beurzen brengen we jullie ieder seizoen weer een modieuze en comfortabele collectie. Onze collectie behelst zowel de sportievere, de meer casual als de geklede schoenen zowel in kleine als in grote maten. Ook zorgen we voor zo veel mogelijk modellen met uitneembaar voetbed zodat de schoenen geschikt zijn voor mensen die een steunzool in de schoen moeten dragen.
Kwaliteit, uitgebreide keuze en een goede service zijn onze basiswaarden. Dit betekent dat we niet alleen de meest geschikte schoen met je helpen uitzoeken, maar ook voor het onderhoud en eventuele herstellingen van je schoenen kan je bij ons terecht.

Het Plenty Team
Nico en Ilse
Christine, Rosita, Lindsey en Michaël

 

Ligging

U kan ons vinden centraal in de Diestsestraat, de langste winkelwandelstraat van België.

Schoenen Plenty kaartje met ligging

Juist om de hoek is een ruime parking, maar ook met de bus of de fiets zijn wij zeer gemakkelijk te bereiken. Zowat alle bussen die naar Leuven komen, rijden door de Bondgenotenlaan vanwaar het slechts een steenworp is tot aan de winkel.

Routebeschrijving