Onderhoud van je schoenen.

Wanneer je lang geniet wil hebben van je lievelingspaar schoenen is het belangrijk om deze goed te onderhouden. Om je schoenen in perfecte staat te houden raden wij steeds de producten van Woly aan. 

5 tips voor het optimaal verzorgen van je schoenen:

  1. Laat je schoenen steeds wanneer ze nat zijn geworden, gewoon aan de lucht drogen. Zet deze niet onder of op de verwarming, want hierdoor zal het leder sneller verouderen. Vul eventueel je schoenen op met een prop krantenpapier wanneer je schoenen erg nat zijn, zodat het papier het vocht kan opnemen, en verwissel tijdig de prop.
  2. Lederen schoenen behandel je best ook regelmatig met een gekleurde of kleurloze crème om het leder te voeden. Dit zorgt ervoor dat het leder steeds soepel blijft en zijn glans blijft behouden. 
  3. Ook schoenen hebben rust nodig. Een schoen vervaardigd uit leer neemt het voetvocht op. Gun uw schoenen na het dragen telkens een time-out van een dag, zodat ze het vocht opnieuw kunnen vrijgeven.
  4. Impregneer nieuwe schoenen (behalve lakschoenen) steeds meteen nadat u ze heeft gekocht met onze Famaco Waterproofer en laat het product minstens 30 minuten inwerken voor u ermee door de regen loopt. Indien je dit wenst doen wij dit al even voor jou wanneer je je schoenen koopt. 
  5. Heeft u al ontdekt hoe handig schoenlepels zijn? Ze maken u het leven lichter, beschermen uw schoenen tegen het "uitrekken" en zorgen ervoor dat het hielstuk optimaal in vorm blijft.

 

Ook voor suede schoenen, laklederen schoenen of schoenen met verschillende materialen gecombineerd, hebben wij de juiste onderhoudsproducten om je schoenen mee te verzorgen.

 

Bekijk hier een selectie van onze Famaco onderhoudhoudsproducten. 

Onderhoudsproducten-Schoenen-Plenty-Leuven